Een interview met de paus

Een interview met de paus. Voor heel wat journalisten is het een verre droom, maar vijf Vlaamse jongeren maakten hun droom waar: zij spraken vandaag uitgebreid met paus Franciscus.vrt-koppen-beeld-ingangDe vijf jongeren maken deel uit van het communicatieproject ‘Verse Vis’ van IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen. Verse Vis ontstond naar aanleiding van de Wereldjongerendagen in de zomer van 2013 in Brazilië. Via de website www.versevis.be brachten de jongeren verslag uit van de religieuze bijeenkomst.

Na afloop van de Wereldjongerendagen kwam vanuit de groep het idee om een interview met de paus aan te vragen. Tot hun eigen verbazing stemde de paus in met het interview.

Het hele team bestaat uit: Marie, Arne, Thomas, Leni, Cindy, Geertrui, Wouter, Kristien, Roel, Marieke, Jozefien, Claudia, Jill, Joke en Merijn.


 

versevismetpaus“Sinds zijn aanstelling in maart 2013 laat paus Franciscus een frisse wind waaien door de katholieke Kerk. Hij is een inspiratiebron voor veel jongeren. Mee dankzij zijn aanwezigheid werd onze reis naar de WJD in Rio afgelopen zomer een bezielende trip”, schetsen de Verse Vissers. ”Over onze ervaringen in Brazilië brachten we met een ploeg van tien jongeren verslag uit, onder meer via blogs, fotoberichten, interviews en reportages. Het resultaat is nog altijd te bekijken op www.versevis.be

‘Verse Vis’ wil ook in 2014 levend vers blijven. “Wij willen blijven vertellen over wat ons, gelovige jongeren, bezighoudt. Ons team telt intussen vijftien leden en samen stellen we nieuwe doelen voorop. Op een dag ontstond het idee de paus te interviewen. Tot onze verbazing stemde paus Franciscus onmiddellijk in. We bereidden het interview samen voor en uiteindelijk gingen vijf van ons met hem in gesprek. Zowel het interview als de voorbereiding werden gefilmd.

vrt-koppen-beeld-rode-duivelsDe hele VIDEO reportage is te zien in het reportagemagazine Koppen (VRT Een).

 

Ander verslag van Verse Vis: Migratie in België (SOCIETY)